Welkom

Leuk dat je op mijn blog komt kijken. Ik hoop dat jij het ook zooo gezellig zal vinden dat je nog eens langs komt.

Startpagina

dinsdag 4 december 2012

Verdrietig

Gisteren is mijn lieve hond Oscar overleden. Al dertien jaar was hij onze vriend.
Hij heeft zijn hele leven eigenlijk getobt met huidproblemen en artrose. Maar ondanks dat
ging hij dapper door het leven. Een rare hond met rare nukken. Het laatste jaar volgens
mij een beetje de weg kwijt. Kreeg rare fratsen maar was toch een schat van een hond.

Zondag 2 december begon hij ineens raar te lopen. Sleepte wat met zijn achterpoten. We
dachten dat het de artrose was. Die dag zakte hij steeds door zijn poten en klapte tegen de grond. We gingen naar de dierenarts. Die vermoedde net als ons dat hij een beroerte gehad zou hebben. Langzaam trok het weer bij maar de volgende dag, 's middags zakte hij weer door zijn poten en plaste in huis. Hij kon niet meer buiten plassen. Zijn poot kon hij niet meer optillen. Je moest hem naar buiten dragen maar buiten deed hij niets meer omdat het niet lukte. Het was vreselijk om te zien. Om zes uur hadden we een afspraak met de dokter maar we hadden met elkaar al besloten dat het voor Oscar beter zou zijn als hij uit zijn lijden verlost zou worden. Met pijn in het hart gingen we naar de dierenarts. Hij schudde zijn hoofd en zei dat er eigenlijk niets meer aan te doen was. Als wij wilden zou hij al het mogelijke doen maar we vonden het genoeg. Hij heeft een lang en fijn leven bij ons gehad en een echte vriend laat je niet lijden omdat je hem zo graag bij je wilt houden. Het duurde echt nog geen tien seconden dat hij overleed, dus zijn hartje was zwak. Het was vreselijk voor ons, maar Oscar heeft rust.


Heel vriendelijk zijn we bij het crematorium ontvangen. Wat een lieve mensen zeg. We hebben echt op een bijzondere manier afscheid kunnen nemen van ons lieve vriendje.

Dag lieve Oscar, we zullen je missen x x x

9 opmerkingen:

 1. Heel veel sterkte Kudith, met het verles van jullie lieve Oscar!
  Liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O Judith, wat triest.Zit hier met de tranen op mijn wangen.Wat een kleine dapper kereltje was het. Wat moeilijk, om afscheid te nemen en je trouwe huisgenoot in te moeten laten slapen.Wij hebben zelf een hondje van bijna 15 en iedere dag ben ik toch een beetje bang. Je houdt ook zoveel van zo'n lief dier.
  Een mooie foto,van het mandje in het crematorium, maar ik heb toch ff een traantje gelaten. Sterkte meis, ik denk aan je.

  Knuffel,
  Sarina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sarina, het is zeker moeilijk om zo'n keus te maken. Vooral als hij je nog zo lief aan kijkt. Dan voel je je bijna een wreed mens. Maar het zou nog wreder zijn om hem zo door te laten leven.Het crematorium was de beste keus. Dit wilde mijn dochter zo. En ik ben blij dat we het gedaan hebben, zo kan je echt goed afscheid nemen. Al was het geen mens, toch was het ons vriendje, en die verdiend dit ook.

   Verwijderen
 3. Zo triest altijd als je huisdier ziek wordt en je moet een keus maken.
  Hij ziet er zo lief uit, fijn dat je zo afscheid kon nemen.
  Sterkte, ook dat lege plekje moet weer verwerkt worden.

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Eefie, ik vind het inderdaad nog pijnlijker om te zien dat je hondje lijd. Misschien geen pijn maar hij viel steeds neer en dat is echt vreselijk om te zien, en ik denk voor hem ook steeds weer paniek en schrik. Dit was de beste keus, nu heeft hij rust.

   Verwijderen
 4. Lieve Judith,
  Wat een ellende voor jullie zeg,om je hondenkind te verliezen!!!
  Als je met je hoofd nadenkt,weet je dat dit beter is,maar je hart zit vol met tranen....
  Heel veel sterkte...veel liefs Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Jessica, natuurlijk weet je met je hoofd dat dit de beste keus is, nu vind ik dat nog. Je hart huilt erom maar als je hem ziet lijden doet dit vind ik nog veel meer pijn. Het is inderdaad beter zo.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het echt heel leuk als je een berichtje voor me achterlaat.
liefs Judith